Napsugár kennel

A csincsilla tartása

 

Egyre többen döntenek úgy, hogy befogadnak otthonukbe egy ilyen kis mókás szőrmókot. Ebben a menüpontban leírom a fontosabb dolgokat a helyükről.

 

 

Elsődleges tudni való, hogy a csincsillát kizárólag lakásban szabad tartani... hacsak nem tudsz télen fűthető, nyáron hűthető kennelt építeni! Mivel ez egy elég költséges mulatság lenne, inkább gondolkozzunk beltéri megoldásokon.
Arról nem is beszélve, hogy nem minden napi élmény ám látni őket mindennapi bohóckodásuk közben. Már egy jó ideje tartok csiniket, de még mindig nagyokat tudok nevetni a sok bohóckodáson:)

Mivel a csincsillát nem lehet szobatisztaságra nevelni, sem pedig leszoktatni a rágásról, ezért mindenképp szükséged lesz egy csincsilla ketrecre. Ami lehet boltban vásárolt illetve saját készítésű is.


A csincsillák nagyon érzékenyek a melegre. A terrárium nem is nekik való mivel zárt, levegőtlen és fülledt. Semmi képpen nem szabad benne csincsillát tartani.

A legjobb megoldás a ketrec. De ennek is van egy-két kritériuma:) A minimum, ami egy-két csincsillának elegendő, az 60*40 cm-es alapterület, és minimum 80 cm-es magasság. Ez a magasság azért szükséges, mert a csincsillák nagyon kedvelik a magas helyeket, ezért legalább 3 szintes kellene hogy  legyen. Természetesen minél nagyobb, annál jobb!